Columns

Meer lezen? Hier vind je nog meer informatie over de thema’s uit Je bent wat je doet

***

COLUMNS

Over goede voornemens: ‘Deze keer ben ik écht gemotiveerd. Dus nu gaat het lukken!’ zeggen we. Toch blijkt dat we in het algemeen hooguit 30% van onze plannen en goede bedoelingen tot uitvoering brengen. Lees hier de column.

Over zelfbeheersing: hoe maak je het werken aan lange-termijn doelen aantrekkelijker? Roos Vonk tipt een psychologische truc in deze column.

Wetenschappelijk advies, ook voor het kabinet. Want of het nu gaat om onze eigen voornemens of het klimaatakkoord van het kabinet: de beste manier om je plannen te realiseren is in alle gevallen hetzelfde: maak het concreet. Lees hier de column.

VIDEO

In deze video legt Roos Vonk uit waarom goede voornemens vaak niet worden uitgevoerd en hoe het wél moet. Kijk ‘m hier.

We sjoemelen met onze eigen idealen. Wees een liefdevolle maar strenge ouder voor het kind in jezelf – Roos Vonk vertelt in deze video hoe je dat kunt doen.

INTERVIEWS

We zijn groepsdieren. We kunnen ons gedrag veranderen door prikkels in de omgeving te veranderen of door met andere mensen om te gaan. Kessels-Smit The Learning Company gaat in gesprek met Roos Vonk, bij uitstek deskundig op het gebied van gedragsverandering en de verleidingen die ons daarvan weerhouden. Lees het interview hier.

Zelfvertrouwen kun je leren. Management Support gaat erover in gesprek met Roos Vonk. “Als je steeds voor veiligheid kiest, komen je talenten niet tot ontwikkeling. Juist door iets te doen waarvan je niet weet of je het kunt, doorbreek je de vicieuze cirkel. Dat is de enige manier waarop je iets nieuws leert en jezelf ontwikkelt.” Lees het interview hier.

Van zelfkennis naar gedragsverandering